Släggan 21

IWO-husen, med fastighetsbeteckning Släggan 21, är en fantastisk ca 350 m lång byggnad som har spelat en avgörande roll i Mariestads industrihistoria och gör så än idag. Här sjuder av liv både vad gäller småindustri, handel och internationella företag.

Fastigheten kallas IWO-husen efter det anrika företaget IWO hade sitt huvudkontor och verksamhet i kvarteret på 1960-talet. Här erbjuds ett brett spektrum från kontor- och butiksytor till stora industrihallar. Huset är ombyggt och tillbyggt i olika omgångar och består idag av ett kvarter utmed Hantverkaregatan, Mariagatan och Norra vägen i stadsdelen Katthavet i centrala Mariestad.

Smidig utfart till E20 samt närheten till Mariestads centrum med dess utbud av restauranger och caféer är bara några punkter som gör stadsdelen Katthavet unikt för företagare. Numera finns även Vänergymnasiets egna restaurang högst upp med utsikt över taken på Hantveraregatan 7. Dessutom sprudlar kvarteret av företagaranda. Här etablerar sig, trivs och växer företag.

I IWO-husen är det roligt att driva företag!

Släggan 21 ägs sedan hösten 1996 av Gerons VVS KB och förvaltas av Indufa Förvaltning AB.